Úspěšný ročník T-Konference na Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR

Dne 16. listopadu se na půdě Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR odehrál nezapomenutelný ročník T-Konference. Tato událost, plná odborných příspěvků a inspirujících setkání, představila špičkové výzkumy a práce mladých nadějných vědců.

Odborné Přednášky

Odborná úroveň příspěvků nás provedla fascinujícím světem vědeckého bádání. Každý příspěvek odrážel široké spektrum vědních disciplín a ukázal, jak mladá generace přináší nové nápady a invence a jak jsou středoškoláci schopni se podílet na výzkumu na špičkové úrovni. Studenti se s vášní podělili o své poznatky a dovednosti. Níže naleznete seznam přednášejících a témata jejich prací:

PřednášejícíTéma Práce
Barbora PanákováSamozatmavovací sklo
Ondřej VeselýNearspace experimenty na balonových sondách, dozimetrie kosmického záření
Lukáš HrdýVýpočet poloh nebeských těles
Jan KubelíkDidaktická pomůcka pro výuku hodin vlastivědy v obci Nové Sedlo
Jana HamplováExpoziční experimenty jako metoda analýzy limitů života řas
Jiří VondráčekVliv canisterapie na jemnou motoriku a psychické stavy seniorů
Tadeáš RoblíkExperimentální studie soustavy La-Ni-Sn
Stella LiškováAplikace viru a nikotinového ligandu do myšího mozku
Zuzana MaňáskováElektrolytické vylučování kovů z roztoků
Max RendlZatlanka a člověk v tísni
Vít NachlingerVliv délky pěstování sadby chmele na optimální tvorbu kořenové biomasy

Vrcholný Moment

Host Daniel Brindžák nejen okouzlil publikum svým osobním příběhem, ale také otevřel dveře do světa vědeckých výzev a osobních úspěchů. S nadhledem a upřímností sdílel své peripetie zahrnující úspěchy i neúspěchy v laboratoři. Povídal o mimořádně náročných obdobích, včetně chvíle, kdy laboratoř doslova vyhořela. Přesto, že se setkal s nepříznivými okolnostmi, nevzdal se. Jeho odhodlání a nezlomná víra ve význam vědeckého bádání zúčastněné inspirovala a dodala novou perspektivu na výzvy, kterým jako výzkumníci můžeme čelit. Daniel Brindžák tak nejen přinesl do konference unikátní příběh, ale také vzbudil motivaci a odhodlání v budoucích badatelích.

Setkání a Diskuze

Neméně důležitý byl čas věnovaný dotazům, diskuzím a volnému prostoru pro vzájemné setkání během obědové pauzy, která přinesla přátelství a vzájemnou inspiraci. Účastníci si vyměnili zkušenosti a vytvořili síť spojení mezi jednotlivými oblastmi vědeckého bádání. Dostali také větší časový blok pro diskutování s účastníky i s ostatními přednášejícími v neformální komunikaci.

Srdnaté díky patří všem organizátorům, moderátorům, přednášejícím a účastníkům za jejich přínos k úspěchu T-Konference. Těšíme se na další ročník, kde opět společně prozkoumáme fascinující svět vědy a objevů!

Fotografie z akce jsou dostupné pod tímto odkazem: http://www.njh.cz/t-konference-2023